18. 12. 2017

Pepánek - listopad 2017

     Pepánek je malý kříženec jezevčíka. Odhadovaný věk je aspoň 10 let. Není kastrovaný. Je to nalezenec dovezený z útulku Dobranov v poměrně dost zbědovaném stavu. Pepíček byl podvyživený, lezla mu všechna žebra. Nyní se už pěkně zakulatil a je to veselý pejsek s velkýma stojícíma ušima.

     Pepa vzhledem k věku většinu dne prospí. Je to velmi nenáročný pejsek, nevyžaduje pozornost, ale má ji rád. Rád se hladí, také chová a také si rád radostně popoběhne jako mladík. Je docela nebojácný, k některým pejskům až lehce agresivní, ale není to nic, co by se nedalo zvládnout, když mu člověk ukáže, že si takové chování nepřeje. V azylu žije s jinými pejsky a snese se s nimi, nemusí být tedy jediným pejskem v domě.

     Starší Pepánek již potřebuje častější venčení, ideální by byl tedy domeček se zahrádkou, kam si rád vyběhne, vyvenčí se a zase hned šup do teplého pelíšku. Procházky nevyžaduje a na delší procházky by už asi ani nebyl.

     Pejsek by potřeboval svůj domov, kde by měl pozornost majitelů. Určitě si to zaslouží, je to hodný pejsek a nemá již před sebou celý život, aby mohl čekat.

     Pepa má zúženou průdušnici, proto je lepší, aby chodil v kšírkách, ne s obojkem. V dýchání ani jídle mu to nevadí. Srdce má v pořádku, ale nad srdcem v uzlu žil, tepen a lymfatických uzlin má neidentifikovaný novotvar. Sice mu nečiní vůbec žádné potíže a přišlo se na něho zcela náhodně, ale není zřejmé, jak se bude vyvíjet dál.

     Pejsek je k vidění kousek od Brna směrem na Rosice. Pokud máte zájem, napište na mail tyrana.zvirata@gmail.com nebo zavolejte na 731712275 něco o sobě - tj. jak byste chtěli pejska chovat (zahrádka, dům, byt atd.), zda máte děti, kolik je Vám a dětem cca let a podobně. Prostě podmínky, ve kterých by u Vás pejsek žil.




Žádné komentáře: