18. 12. 2017

Muf, kříženec - prosinec 2017

     Mufík byl nalezen v obci Račice a umístěn do obecního kotce. Vzhledem k tomu, že je krátkosrstý, celodenní pobyt ve studeném kotci mu nesvědčil. Proto byl Muf obcí předán do péče našeho spřáteleného spolku Dejte nám šanci a dostal se tak do Azylu u Beky, kde není tolik přestárlých pejsků, které by aktivista Mufík svojí přemírou energie vyrušoval.

     Muf je menší, nekastrovaný pejsek, váhou cca 10 kg, ale sporé postavy a plný energie. Věk má asi 2 roky. Běhá, divočí, raduje se ze života. S každým pejskem chce hned být kamarád, a to i s těmi, kteří si to vysloveně nepřejí. Na případnou drsnější odpověď reaguje tím, že se stáhne a zkusí si najít jiného kamaráda na hraní.

     Také k lidem se chová více než přátelsky. Nechá sebou manipulovat, i když nerad, protože se trochu bojí. Nechá se mazlit, chovat, radostně skáče a rád se účastní jakékoliv aktivity. Všechno považuje za dobrodružství, všeho se chce účastnit, o všem potřebuje vědět. Rád si zkontoluje zahrádku, ale mnohem radši je s člověkem a smečkou. Je to pejsek vhodný pro aktivní lidi, rodinu s hravými až divokými dětmi nebo pro agility, protože je velmi poslušný.

     Vzhledem k tomu, že byl odchycen obcí začátkem prosince 2017, může jít sice hned do adopce na adopční smlouvu spolku Dejte nám šanci, ale je potřeba počítat se zákonnou lhůtou čtyř měsíců, po které se může ještě přihlásit původní majitel.

     Pejsek je k vidění kousek od Brna směrem na Rosice. Pokud máte zájem, napište na mail tyrana.zvirata@gmail.com nebo zavolejte na 731712275 něco o sobě - tj. jak byste chtěli pejska chovat (zahrádka, dům, byt atd.), zda máte děti, kolik je Vám a dětem cca let a podobně. Prostě podmínky, ve kterých by u Vás pejsek byl.











***

Žádné komentáře: