3. 11. 2017

Kenny - září 2017

     Pejsek Kenny má 7 let a je menší postavy. Původně je z útulku, odkud byl adoptován ve dvou letech. Něco v jeho minulosti asi nebylo úplně dobré, protože pejsek je bojácný.

     Doma je to veliký mazlík, rád a něžně se tulí. Venku je však nejistý a na hluk reaguje stresem a štěkáním. Bojí se aut a protože byl trošku sražen, nemá je rád. Ani další předměty, které mají otáčivé komponenty nebo dělají hluk, nemá rád - kola, kolečkové brusle atd.

     V původním domově se v parku na procházkách snášel s pejsky dobře, pokud byl na volno. Když však byl na vodítku, stal se nejistým a na cizí pejsky štěkal a vrčel. I v azylu to dělá. Na obou místech Kennýsek bydlí s dalšími pejsky - doma měl fenku německého ovčáka, v azylu se pohybuje více pejsků různých velikostí. S domácími pejsky se snáší, s některými si i hraje - například na přetahovanou o hračky. Nelze však očekávat, že bude běžně venku vycházet i s cizími pejsky. K dětem se nehodí, pokud jsou příliš aktivní a ukřičené, nemá to rád. Snášenlivost ke kočkám a jiným domácím zvířatům není známa.

     Je zvyklý z domova na venčení cca po 8 hodinách (po práci). Umí to vydržet. je čistotný. Hodně pije a venku dlouho močí - prohlížel jej i veterinář, ale nenašel žádnou nemoc, která by to způsobovala. Kennýsek je kastrovaný, nemá žádnou nemoc, neužívá žádné léky. Na veterině je nejistý, dokonce i vrčí. I doma se umí i ohánět, pokud má dojem, že by mu mohlo něco hrozit. Když pochopí, že nehrozí nic, rychle se zase začne mazlit.

     Kenny si rád hraje s plyšovými hračkami a také s balónkem. Miluje aportování. Nový domov by byl  nejvhodnější v domku se zahrádkou, protože na ni tráví hodně času, hlídá okolí, probíhá se a hraje si.

     Doma nic neničí, nekouše, ani když je tam delší dobu. Ale byl vždy jen s pejsky, proto není známo, zda při úplné samotě nebude třeba štěkat.

     Kennýsek je k vidění kousek od Brna směrem na Rosice. Pokud máte zájem, napište na mail tyrana.zvirata@gmail.com nebo zavolejte na 731712275 něco o sobě - tj. jak byste chtěli pejska chovat (zahrádka, dům, byt atd.), zda máte děti, kolik je Vám cca let atd. Prostě podmínky, ve kterých by u Vás pejsek byl.




Žádné komentáře: