9. 9. 2013

Lumpík - září 2013

      Menší a hodný voříšek s hebkou srstí. Je očkovaný, odčervený, odblešený. Váží cca 10 kg a nedosahuje ani střední velikosti. Postupně jej však budu trošku vykrmovat, nyní je příliš hubený.

      Pochází z útulku, snáší se s jinými psy i fenkami velice dobře. Rád si hraje s balónkem, který si umí sám i pohazovat. K lidem je přátelský, spíše submisivní a mazlivý. Na člověka trošku skáče nebo do něho šťouchá čumáčkem, aby si vydobyl pozornost a byl pomazlen. Přitom rozdává psí pusinky a mile se tulí. Venku má vcelku dobré přivolání, na vodítku téměř netahá. Ven se vždy hrne nadšeně, venku noruje a aktivně zkoumá terén.

     Je vhodný do bytu i do domu, nyní už má 100 % hygienické návyky. Velmi se však snaží být čistotný. Má však sklony k tvorbě močových kamenů. Zánět jsme přeléčili ATB a nasadili jsme krmivo, které tvorbě kamenů brání. Zatím s dobrým úspěchem. Možná bude nutné tímto krmivem Lumpíka krmit stále, možná jen dočasně, to nyní není zřejmé.

     Momentální umístění pejska je u Brna. Adopce je možná proti podpisu adopční smlouvy a úhradě adopčního poplatku Občanskému sdružení Beky, informace na mailu: tyrana.zvirata@gmail.com.





VE ČTVRTEK 20. 3. 2014 NAŠEL LUMPÍK DOMOV. ODJEL DO PRAHY.

***

Žádné komentáře: