25. 11. 2012

Bety, teriérovitá vořešice - listopad 2012

     Asi rok stará fenečka střední (nebo trošku menší) velikosti, v kohoutku má 35 cm. Je hubená, nyní váží cca 7,7 kg, potřebuje přibrat. Fenečka se objevila na ulici v obci, aniž by se podařilo přes úřad dohledat původního majitele. Proto se dostala do psího azylu na severní Moravě. Odtud přešla do dočasky v Brně. Dvakrát se však z dočasky objevila v útulku, dočaskář nebere telefon, takže nevím, jestli je to útěkářka nebo jak se stalo, že ji ztratil ze zřetele. Procházky tedy radši děláme jen na vodítku, na němž trošku tahá. Zatím se jeví jako čistotná.

    Tady se projevuje zatím mile a jako hodná k lidem. Konflikt se psíky taky zatím žádný, i když v minulém depozitu prý ze žárlivosti vrčela na berňáky, ale ti byli výrazně větší než ona, tady má psy zhruba stejné velikosti. Vypadá to tedy, že s menšími a stejně velkými psíky problém mít nebude. Ihned pochopila, které pelíšky jsou psí, a obsadila tašku na přenášení psů, kde si v klidu leží. Možná je to tím, že taška má vysoké boční strany a nejisté fenečce to dodává pocit ochrany, v původním azylu po nálezu totiž ze začátku projevovala větší bázlivost.

     Zatím se projevila lehká separační úzkost, dokáže se během chvilky navázat na člověka a při jeho odchodu byť do vedlejší místnosti kňourá a nepomáhá ani přítomnost dalších psíků. Cesta autem, tramvají ani autobusem pro ni není problém. Také koš vcelku zvládá. Ráda si hraje s balonkem.

      Současné umístění u Brna. Fenečka bude vydána pouze s adopční smlouvou. Je očipována.

Tato fotografie pochází ještě z útulku.


2. 12. 2012 odjela Betynka do Prahy do nového domova.

***

Žádné komentáře: