14. 9. 2012

Doga Lola - září 2012


     Doga Lolinka získala své jméno už v původním domově a dobře na něj slyší. Je jí prý devět měsíců. Pochází z nevyhovujících podmínek kdesi v SR, podle toho vypadá její psychický i fyzický stav. 

     Je velmi vyhublá, bojácná, neumí se zatím venčit venku. Má problémy s kůži, trochu opelichaný ocas a asi otlaky vzadu na kyčlích. Na lokti přední nohy má velkou měkkou bouli – průměr cca 3 cm, na levé straně krku lze nahmat asi 1 cm měkkou bouli očima neviditelnou. Nemá přivolání, asi moc nezná povely. Zatím neprojevuje vůči psům jakoukoliv agresi, spíše zvědavost, ale do kontaktu s nimi ji nepouštím, protože jsem s ní nebyla na veterině a nevím tedy, jestli nemá nějakou infekční nemoc. 

     Obává se všeho – zvýšeného hlasu, natažené ruky, ptáků, zvuků. Ale nechová se přitom nezvladatelně. Je to vcelku velmi milá, vstřícná fenečka, která vyhledává kontakt s člověkem. Je velmi zvědavá. Lze jí na bezpečném místě pustit navolno, neuteče, ale také zatím příliš nereaguje na přivolání. Ale nevzdaluje se daleko, max. 10 metrů a následuje člověka i bez přivolávání.

     Pejsek má očkovací průkaz ještě z původního bydliště.

     Pejska mám pouze v dočasné péči, nerozhoduji o něm. Můžu dát maximálně doporučení na případného nového majitele občanskému sdružení Home 4 Pets, kde je doga vedena pod jménem Blackie. Kontakty: home4pets@centrum.cz, 777 688 424.

     Nynější pobyt pejska je nedaleko Brna.

Více fotografií na: http://tyrana-zvirata.rajce.idnes.cz/Doga_Lola_-_zari_2012

UMÍSTĚNÍ:
    doginka nalezla domov 17. 9. 2012 u paní, která 20 let chová dogy a které nedávno jedna doga zemřela. Padli si hned do oka. Takže Lola bude bydlet v domečku poblíž Kolína s menším starším pejskem voříškem.


 ***

Žádné komentáře: