16. 8. 2012

Kessy, štěně voříška - srpen 2012



    Štěně voříška malého vzrůstu, v kohoutku cca 25 cm. Je to pravděpodobně kříženec jezevčíka s kníračem, jagteriérem nebo možná s pražským krysaříkem. Má 2,8 kg, nevypadá na žádný úraz, ani žádnou silnou podvýživu. Má dolní velký podkus a zřejmě přezubuje, protože přední zuby jsou čtyři pryč - ale může to být i následkem nějakého toho kopance, protože se jedná už ve svém věku o týrané zvíře.
      
     Doma se seznámila se smečkou a pohrála si velmi hezky s roční fenečkou. Se socializací k pejskům tedy není problém, chová se k nim přátelsky a starší pejsky neobtěžuje, ale respektuje. Zatím se bojí tmy, nebojí se však běžných denních procházek, není ustrašená, naopak si prohlíží se zájmem okolí, běhá a je zvědavá na pejsky za plotem. Kupodivu zatím není vůbec žádný problém s čistotností, ani příliš nelikviduje zařízení bytu - je třeba hlídat jen kabely, které odněkud visí, ponožky. Se psími hračkami si nehraje. Vynucuje si pozornost pískáním. Kouše do nohou při chůzi.

     Fenečka je po kontrole na veterině a má vystavený očkovací průkaz. Je asi 3 - 4 měsíce stará, okatá, ouška má jak pražský krysařík nebo šeltie - ohnuté dopředu. Tvářičky má s hrubou srstí a velmi prorostlou bílou barvou. Jinak je  prakticky celá černá s hnědou polovinou tlapek. V dospělosti by podle veterináře měla dorůst maximálně velikosti šeltie, ale zřejmě nemá dosud dobrý základ, takže pravděpodobně zůstane menší.

     Současné umístění Brno-venkov.





Kessynka 1. 9. 2012 odjela do nového domova! 




Kessynka byla přejmenována na Toničku. Všechny si hned získala svojí bezprostřední hravou extrovertní povahou.












***

Žádné komentáře: