2. 12. 2011

Podělte se o svou zkušenost s úřady

     Máte zkušenost s Policií ČR, městskými policiemi, veterinárními správami nebo jinými úřady v souvisloti s řešením záležitostí kolem zvířat? Podělte se s námi.

     Různé instituce v ČR mají různé pravomoce nebo povinnosti ohledně zvířat. Například o zatoulaného psa je povinna postarat se obec, v jejímž katastru se pes zrovna nachází. Veterinární správy mohou dát pokyn k odebrání zvířete, pokud jej uznají jako týrané. A podobně. Zkušenost však ukazuje, že se tak velmi často neděje.

     Také jste "bojovali s větrnými mlýny"? Setkali jste se s nečinností úřadů nebo naopak s případem, kdy instituce příkladně zasáhla? Dejte vědět, s čím jste se setkali. Vyměňme si navzájem zkušenosti. Poučme se "jak na to".

  Můžete napsat přímo komentář (níže) nebo poskytnout na mail tyrana.zvirata(zav)gmail.com podklady pro uveřejnění samostatného příspěvku (korespondenci s úřady aj.).

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Mám zkušenost s Městkým úřadem, spřízněnými veterináři, Policií ČR a St.Zast. v souvislosti s Mysliveckým sdružením a Mysliveckou stráží. V červenci 2009 mi Myslivecká stráž vážně zranila kočičku přímo u oplocení domu. Myslivce jsme viděli ...střílet, jen jsme bohužel nevěděli na co střílel. Jak nás viděl, nasledl do auta, schoval malorážku a odjel. Kotě se dostalo domů po 24 hodinách velmi těžce zraněné a po 3 dnech na Veterině v Litoměřicích při operaci-pokus o amputaci roztříštěné přední tlapky-zemřelo. Všichni zúčastnění ( s výjimkou ošetřující veterinářky, které se nikdo na nic nezeptal) to svorně zahráli do autu, dokonce mě přesvědčovali, že v inkriminovaný den už byla kočka mrtvá. Kauzu tu natáčela i ČT pro pořad Černé ovce, všechno marně. Přitom se jednalo evidentně o týrání, protože myslivec se nepřesvědčil, že " tu škodnou" opravdu zneškodnil, prostě ji nechal poraněnou ležet v kopřivách. Byla to strašně hodná a milá kočička, bála se i motýla.

Monika Kodejšová

Anonymní řekl(a)...

Zkušenost s Ligou na ochranu zvířat a obecním úřadem Jesenice 24.7. 2012 našel kolemjdoucí v kontejneru v Jesenici 7 asi 2 denních štěňat.Zavolal Městskou policii a ta kontaktovala starostu.Přestože Jesenice má smlouvu s útulkem Bouchalka,byla ohledně pomoci pro štěňata kontaktována Liga na ochranu zvířat,konkrétně jejich inspektorka Zuzana Semelová.Ta však již po telefonu štěňata odepsala s tím, že jsou moc malá, že stejně nepřežijí a velmi důrazně doporučila jejich uspání,protože jakékoliv jiné řešení by bylo dle jejího názoru týrání.Inspektorku Semelovou podezírám,že je David Cooperfield,protože ačkoliv štěňata vůbec neviděla,věděla naprosto jasně,že jsou v hrozném stavu,dehydratovaná a na utracení.Naštěstí policisté měli rozum a k nelibosti paní inspektorky (dovolili si odporovat) štěňata z vlastní iniciativy odvezli do útulku Dagmar Šimkové do Jinonic.Protože je to moje dlouholetá kamarádka,šťěňátka jsme si rozdělily.Ještě v den nálezu viděla štěňata veterinářka a kromě toho,že prckové byli hladový,tak je shledala naprosto zdravými,dokonce v dobré výživové kondici.Jejich utracení by tedy bylo v rozporu se zákonem.(Ale bylo by to moc práce,postarat se o ně,že,paní inspektorko)Po celou dobu náhradní péče štěňata neměla žádný zdravotní problém a všechna přežila.Teď jsou jim skoro 3 měsíce a už jsou v nových domovech.Na inspektorku Semelovou a její podivné praktiky s utrácením zvířat jsme podali několik stížností na různá místa.Do dnešního dne bez odezvy.Evelína Bradáčová